Alarmnummer D.O.E.N.
(lokaal tarief) 24/7 direct inzetbaar
24/7 direct inzetbaar
sluiten

G4S

In mijn functie, Hoofd Uitvoering bij G4S, komt het helaas met enige regelmaat voor dat we met een (gewelddadige) overval op één van onze teams te maken krijgen. In ons beroep weten we dat we bepaalde risico’s lopen maar dat neemt niet weg dat iedere overval een zeer grote impact heeft op mijn betrokken collega’s.

Wanneer wij op een dag te maken krijgen met een overval, is opvang en nazorg aan de betrokken collega’s van enorm belang. Voor mij is het zeer prettig dat in deze fase direct professionele hulp wordt betrokken om de collega’s op te vangen en hen te vertellen wat er allemaal met lichaam en geest is gebeurd, maar ook wat er de komende uren gaat gebeuren. Na deze eerste opvang doen we de volgende dag direct een bezoek aan het plaats delict onder begeleiding van een hulpverlener van D.O.E.N. Dit is voor de verwerking van een calamiteit als een overval van onschatbare waarde voor de betrokken collega’s.

In de weken daarna volgt telefonisch contact en waar nodig wordt dat contact intensiever door extra gesprekken of therapieën.

D.O.E.N. heeft binnen onze organisatie al diverse collega’s geholpen met traumatische ervaringen. Deze professionele hulp heeft er bij de meeste collega’s voor gezorgd dat zij hun werkzaamheden weer met plezier hebben opgepakt. Deze manier van opvang past goed binnen onze organisatie, omdat we zeker stilstaan bij de gebeurtenissen, maar ook als geen ander weten dat we door moeten. En de hulpverleners van D.O.E.N. spelen hier uitstekend op in.

 

Hoofd Uitvoering, G4S

Gebruikte expertises

Directe opvang >

meer informatie over

Ik wil graag meer informatie over dit onderwerp.
* verplichte velden