Alarmnummer D.O.E.N.
(lokaal tarief) 24/7 direct inzetbaar
24/7 direct inzetbaar
sluiten

Coaching

Persoonlijke aandacht rendeert en laat mens en bedrijf groeien in het verbreden en toepassen van mogelijkheden, zodat de effectiviteit toeneemt.


Inleiding

Er is een breed scala aan redenen voor coaching, variërend van het willen oplossen van problemen in de werksituatie tot het waarmaken van ambities. In de kern is coaching een begeleidingsmethodiek waardoor individuen, teams en organisaties effectiever gaan functioneren.

Waarom

Vaak wordt er gedacht dat mensen die ergens in ‘tekort’ schieten een coach nodig hebben. Juist mensen en organisaties die vooruitgang willen boeken en effectief willen functioneren blijken echter om coaching te vragen. Niet altijd hebben leidinggevenden of HRM medewerkers tijd hiervoor. Een professioneel coaching proces maakt mensen meer bewust van hun houding, gedrag en de consequenties daarvan.

Werkwijze

Deze coachsessies zijn vaak één op één, zodat gefocust wordt op de individuele behoeften van de coachee. De coachtrajecten kunnen betrekking hebben op uiteenlopende competenties; van effectief leiderschap tot problematisch ervaren werksituaties en zelfs nazorg en begeleiding na een ingrijpende gebeurtenis. 

Er is altijd sprake van een maatwerktraject, wat na een of meerdere (intake)gesprekken opgesteld wordt. Het vertrekpunt is altijd het hier en nu. Vervolgens komen de doelen aan de orde en het plan van aanpak. 

Doelen zijn bijvoorbeeld:

  • Persoonlijke groei en vergroten van effectiviteit en efficiëntie
  • Het opsporen en onderkennen van ineffectieve en belemmerende patronen
  • Beter omgaan met conflicten en het versterken van presentatie en communicatie

 

Meer over

Coaching is praktisch het kan meteen toegepast worden in de werksituatie. Het is een groeiproces, waarin meer toepassingsmogelijkheden aan het licht komen. Belangrijk is dat je inzicht krijgt in je eigen functioneren, persoonlijkheid en kwaliteiten.

Het uiteindelijke doel van coaching is eigen antwoorden te vinden, eigen problemen op te lossen en het volle potentieel te bereiken op eigen kracht.

De coaches van D.O.E.N. staan voor u klaar, met meer dan 30 jaar ervaring en passie voor het vak.

Deel dit op

meer informatie over Coaching

Ik wil graag meer informatie over dit onderwerp.
* verplichte velden

Test