Alarmnummer D.O.E.N.
(lokaal tarief) 24/7 direct inzetbaar
24/7 direct inzetbaar
sluiten

Training: Collegiale Opvang Gesprekken (COG)

Opvang na calamiteiten moet ingebed zijn en een plaats hebben in de organisatie.

Elke calamiteit gebeurt in een bepaald klimaat van samenwerking. Het is van groot belang aandacht te hebben voor dat klimaat. Kenmerken van kwalitatief goede samenwerking: erkenning en respect etc. voorkomen dat medewerkers zich gemakkelijk ziekmelden/zich niet serieus genomen voelen. Het zijn dezelfde factoren in de organisatie die slachtoffers kwetsbaar maken voor PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis).


Doelstelling

De deelnemers moeten na de training in staat zijn, nadat een traumatische/ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden, opvanggesprekken met slachtoffers te voeren in de overbrugging naar de opvang door professionals of nadat de professionele opvang is beëindigd.

Inhoud

Tijdens het eerste dagdeel zullen de deelnemers hun eigen ervaringen en de impact van ingrijpende gebeurtenissen bespreken. Deze ervaringen worden gebruikt om te kijken of de opvang het gewenste resultaat heeft opgeleverd. De belangrijkste aspecten van hulpverlening d.m.v. gesprekken, gedrag en gedragingen van slachtoffers zullen duidelijk worden belicht.

De praktijksimulaties, zijn zeer constructief in de opbouw. De deelnemer kan elk moment eindigen indien hij/zij niet weet hoe verder. Ook tijdens de evaluaties zal het “slachtoffer” aangeven wat zijn of haar bevindingen zijn op het moment dat hij/zij in gesprek was met de steunverlener.

Meer informatie

De training duurt 1 dag, zijnde 2 dagdelen.

1ste  dagdeel, ervaringen en theorie

2de dagdeel theorie en rollenspel

Maximaal 10 deelnemers.

Met acteur voor de rollenspellen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

Deel dit op

meer informatie over Training: Collegiale Opvang Gesprekken (COG)

Ik wil graag meer informatie over dit onderwerp.
* verplichte velden