Alarmnummer D.O.E.N.
(lokaal tarief) 24/7 direct inzetbaar
24/7 direct inzetbaar
sluiten

D.O.E.N. richt organisatie in voor nieuwe AVG wetgeving

Publicatiedatum: 23-04-2018

Op 25 mei treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe Europese privacywetgeving, in werking. Dat betekent verscherpte regels en nieuwe verplichtingen, ook voor D.O.E.N. 

Persoonsgegevens

Wat gaat er dan veranderen? In ieder geval moet iedereen die persoonsgegevens verwerkt (denk bij die gegevens aan zaken als naam, geboortedatum, adres, IP-adres, foto’s en video’s van/met mensen, personeelsdossiers, likes van een Facebook account, etc.) per 25 mei voldoen aan de AVG. De AVG legt de ondernemer verschillende plichten op inzake de verwerking van persoonsgegevens, de beveiliging ervan en privacy, zowel on- als offline. Hij moet daarbij kunnen verantwoorden en laten zien dat hij conform de regels is omgegaan met de persoonsgegevens van zijn klanten.

Waarom?

De nieuwe, verscherpte wet is vooral opgezet om meer transparantie te creëren rondom het verzamelen, analyseren en gebruiken van persoonlijke data. Tegelijk wordt het gebruik van die gegevens voor verschillende doeleinden beperkt, zodat ze niet overal ‘op straat’ komen te liggen. Daarbij is het de bedoeling dat gebruikers van persoonlijke gegevens straks de beveiliging ervan  verzekeren met gepaste en afdoende maatregelen.

D.O.E.N.

Het spreekt voor zich dat wij onze organisatie inmiddels aan het inrichten zijn, om straks aan alle eisen van de nieuwe wetgeving te voldoen. Daarbij zullen er wat veranderingen doorgevoerd gaan worden. Wat er verandert en hoe, dat laten we je als goede relatie van D.O.E.N. zo spoedig mogelijk weten.

 

Overige berichten

Verhuizing
De do’s en dont’s bij collegiale traumaopvang
Waarom coaching binnen bedrijven onmisbaar is
Vacature psycholoog - psychotherapeut
Een nieuw gezicht voor D.O.E.N. in 2017
Nieuwe website voor D.O.E.N.
Kassamedewerkers met uzi bedreigd bij overval Lidl Bos en Lommer